Vineri, 10 Februarie 2006 - 05:56 AM Aleg.RO: Primăria Băile Herculane nu are beneficiu de pe urma izvoarelor termale

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News

Primarul din orașul Stațiune Băile Herculane, Ioan Oprescu, este nemulțumit de faptul că nu poate atrage mai mulți bani la bugetului local din bogăția cu care natura a înzestrat stațiunea, izvoarele termale.

Pe raza stațiunii sunt peste 120 de izvoare cu apă termală care în unele locuri re temperatura apropiată de 100 de grade celsius. Dintre acestea, peste 20 au un debit de cel puțin aproape 200 de litri pe secundă. Acestea sunt dispuse pe toată raza stațiunii, de la marginea drumului și până la albia râului Cerna sau în peșteri și grote.

Mii de turiști vin anual cu corturile sau se cazează pe la diferiți locuitori ai orașului și, în fiecare zi, își petrec aproape tot timpul la aceste izvoare. Cu toate acestea, la bugetul local nu intră nici un leu. Această problemă va fi pusă în discuție de primarului orașului cu ocazia ședinței orașelor stațiuni balneare din România.

Primarul Oprescu vrea să propună ca izvoarele să fie administrate de către autoritățile locale în baza unei convenții cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Din încasările rezultate, o anumită parte din bani vor pleca spre Agenție.


(474 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primăria Băile Herculane nu are beneficiu de pe urma izvoarelor termale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32932996749878 seconds.