Miercuri, 01 Februarie 2006 - 07:06 AM Aleg.RO: Nastase: Nu renunt la presedintia Camerei Deputatilor! Seful Camerei nu vrea sa demisioneze. PSD inca il sustine, insa doar daca "nu exista ratiuni suplimentare"

Publicat de: George Sirbu / georg

curierulnational
Adrian Nastase nu are deloc de gand sa renunte la fotoliul de sef al Camerei Deputatilor .
Desi problemele pe care le are din cauza scandalului "Matusa Tamara" l-au impins la o autosuspendare de partid, Nastase nu intentioneaza sa faca la fel si cu functia publica pe care o are.
Ieri, dupa o perioada in care nu a mai iesit in fata cu declaratii, Nastase a declarat, ferm pe pozitii, "ca nu exista nici o ratiune pentru care ar putea renunta la presedintia Camerei". Ar exista insa o ratiune, una sesizata de colegii sai care au fost de acord cu autosuspendarea, si anume ca el a devenit un "bolovan" de gatul partidului, care s-a prabusit in sondaje si a pierdut mult din increderea alegatorilor.
Nastase nu se uita insa la partidul lui, ci cauta vinovati in alta parte. Si ii gaseste in presa, la Guvern si la Presedintie. Ca si in alte declaratii, el este de parere ca tot ceea ce i se intampla este rezultatul "unei presiuni politice mediatice din partea actualei puteri". In plus, Nastase se declara revoltat ca el este singurul "inculpat" de care se discuta.
"In ceea ce ma priveste, dincolo de Traian Basescu care are statut de inculpat, dincolo de membri ai Guvernului care au statut de invinuiti, nici nu s-a pus problema de a se trece de aspectele care tin de cercetarile prealabile. Este, in mod evident, o chestiune de presiune politica si toata lumea isi da seama de aceasta, pentru ca practic in doua saptamani s-au scris peste 1.000 de articole in legatura cu matusa Tamara", a spus Nastase.
Desi, voci importante din PSD, precum cea a fostului presedinte Ion Iliescu, au vorbit despre desfiintarea postului de presedinte executiv al partidului, Nastase este optimist si crede ca postul va mai fi si atunci cand se va termina autosuspendarea sa.
Numai Congresul PSD este cel care poate opera acest document, a aratat el. Iar pentru cei care doresc sa-l lase fara functie in partid i-a avertizat ca, daca fac acest lucru, se va crea un precedent periculos. "In momentul in care un lider al partidului ar fi mai greu de digerat si mai putin simpatic s-ar putea organiza oricand o mica incepere de urmarire penala, un mic autodenunt pentru cei care mai stau pe undeva prin beciuri luni de zile si isi mai aduc aminte diverse lucruri", a atentionat Nastase.
Tot ieri, presedintele Mircea Geoana le-a spus celorlalti sefi PSD si parlamentarilor partidului ca Nastase va fi sprijinit in continuare, insa doar daca acesta garanteaza ca nu mai are alte probleme. "Daca Adrian Nastase ne va confirma, si sunt convins ca o va face, ca nu exista ratiuni suplimentare ca sa ne faca sa ne modificam decizia de sustinere, vom continua sa-l sustinem cu intensitate", a spus Geoana.

"Mai am o matusa"

Faptul ca Nastase pare sigur ca ramane sef la Camera o arata si faptul ca el este suficient de relaxat ca sa mai "produca" una din celebrele sale ironii. Ieri, el a tinut sa-i raspunda colegului sau, vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu. Acesta declarase, la un post de televiziune, ca, desi a fost un apropiat al familiei Nastase, nu a auzit niciodata de matusa Tamara si a avansat ipoteza ca aceasta poate nici nu a fost ruda cu sotia sefului Camerei.
"Vreau sa-mi cer scuze ca nu i-am prezentat-o pe matusa Tamara lui Ilie Sarbu", a replicat Nastase. "Cu Ilie Sarbu am fost in mai multe randuri la vanatoare si nu am luat-o pe matusa Tamara cu noi atunci", l-a zeflemisit Nastase.
Punctul culminant al misto-ului a fost atins cand Nastase l-a informat ca sotia sa mai are o matusa la Cornu, unde are si Sarbu o casa. "Este adevarat, nu exista nici un risc de mostenire aici, dar, in orice caz, il rog sa-i faca o vizita", l-a mai persiflat Nastase.


(441 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la George Sirbu / georg


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Nastase: Nu renunt la presedintia Camerei Deputatilor! Seful Camerei nu vrea sa demisioneze. PSD inca il sustine, insa doar daca "nu exista ratiuni suplimentare" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29619383811951 seconds.