Vineri, 23 Decembrie 2005 - 06:31 AM Aleg.RO: Nicolae Vacaroiu apreciaza activitatea Senatului

Publicat de: Ionel Dancu

curentul

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a prezentat, miercuri seara, in fata plenului acestei Camere, bilantul sesiunii parlamentare ce s-a incheiat . Senatorii l-au ascultat cascand si intinzandu-se timp de 30-40 de minute, tinand cont ca a fost ultima sedinta din acest an, la fel de nerabdatori de venirea vacantei ca niste scolari.

"Daca ar fi sa comparam aceasta sesiune cu celelalte sesiuni, putem spune ca nu a fost o activitate, din punct de vedere legislativ, slaba; din contra, a fost o activitate normala", a spus Vacaroiu, caruia, de altfel, in aceasta sesiune i s-a pus din greu rabdarea la incercare, daca ne amintim problemele legate de votarea Regulamentului si de legea statutului minoritatilor nationale. Potrivit presedintelui Senatului, in aceasta sesiune au fost aprobate 297 proiecte de lege, dintre care 89 de ordonante, 85 de proiecte de lege initiate de guvern si 123 de propuneri legislative. In viziunea acestuia, prioritatile legislative au fost legate in special de integrarea europeana a Romaniei si a subliniat ca efortul in vederea indeplinirii angajamentelor legate de integrarea in UE trebuie sa continue. "Sunt convins ca si pe viitor va exista o preocupare permanenta in aceasta directie, astfel incat sa reusim impreuna - chiar daca mai sunt pe ici, pe colo lupte politice intre noi - ca la 1 ianuarie 2007 Romania sa fie membra a UE", a spus Vacaroiu.

Presedintele Senatului a afirmat ca, si in aceasta sesiune, relatia dintre Senat si Executiv, intre conducerea acestei Camere si primul-ministru "nu a fost una rea, a fost una buna", avand loc informari periodice. Vacaroiu a mentionat si faptul ca, in aceasta sesiune, s-au adresat guvernului 423 de intrebari si interpelari, un numar catalogat de Vacaroiu drept "impresionant". Pe de alta parte, acesta nu s-a ferit sa remarce ca in aceasta perioada au existat si probleme, mai ales legate de prezenta la lucrarile in plen si la comisii, si si-a exprimat speranta ca senatorii vor reusi sa "stranga randurile", sa demonstreze ca sunt "o forta" si ca sunt trimisi de cetateni in parlament pentru a adopta legi bune.


(402 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ionel Dancu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Nicolae Vacaroiu apreciaza activitatea Senatului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31812405586243 seconds.