Vineri, 16 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Primarii din Dolj nu se înghesuie să încheie convenții cu AJOFM

Publicat de: Viorel POPA

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/AJOFM.jpg" align=left vspace=5>În acest an, prin finanțarea cu peste 7,5 miliarde de lei, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj a reușit încadrarea în muncă, pe o perioadă determinată, doar a unui număr de 479 de persoane din mediul rural pentru executarea de lucrări publice. În acest an, doar 19 primari din localitățile doljene, s-au arătat interesați să încheie convenții cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Dolj, de angajare pe perioadă determinată a șomerilor.
Până la această dată, 28 de astfel de convenții, au fost realizate în Dolj.

Măsura de subvenționare a ocupării temporare a forței de muncă vine în sprijinul comunităților locale, care se confruntă în perioada sezonului rece cu problema șomajului temporar.

Conform Legii nr. 76/2002, primăriile care angajează șomeri, primesc subvenții de la AJOFM Dolj și timp de maximum 12 luni pot folosi mâna de lucru calificată pentru care statul plătește salariile.

O statistică a AJOFM Dolj arată ca primarii doljeni preferă șomerii bărbați, iar în ceea ce privește vârsta sunt preferați tinerii.

Șomerii doljeni angajați de primării prin programul de ocupare a forței de muncă, primesc în primele șase luni 70% la sută din salariul minim brut pe țară, iar în următoarele șase luni, fiind cuprinsă perioada de iarnă, un salariu minim brut pe țară integral, plus contribuțiile sociale.


(456 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Viorel POPA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarii din Dolj nu se înghesuie să încheie convenții cu AJOFM | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30453395843506 seconds.