Miercuri, 14 Decembrie 2005 - 06:33 AM Aleg.RO: Constantinescu se ia din nou de Basescu

Publicat de: Doina Anghel

ziarulfinanciar
  Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii l-a audiat ieri pe fostul presedinte Emil Constantinescu, care îl acuza pe actualul sef al statului, Traian Basescu, ca a colaborat cu Securitatea .
Este pentru a doua oara când Colegiul ar discuta acest caz, dupa ce în vara lui 2004 a decretat ca Basescu nu a colaborat cu fosta militie secreta si i-a dat astfel câstig de cauza într-un proces cu Mugur Ciuvica, fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu.
Fostul presedinte a prezentat ieri în fata Colegiului dovezile pe care sustine ca le are privind colaborarea lui Basescu cu Securitatea, el oferind si numele unor persoane care ar trebui sa fie audiate, iar reprezentantii Colegiului au spus ca vor relua cercetarile pe aceasta tema.
"Am prezentat o cerere adresata CNSAS pentru a relua investigatiile legate de colaborarea lui Basescu cu fosta Securitate. Le-am lasat copiile unor documente, precum si o lista de documente care ar fi trebuit sa fie la CNSAS si care trebuie sa fie investigate. Am indicat exact locul unde se afla acestea, mergând pâna la numarul de inventar", a subliniat Constantinescu. El a afirmat ca are dovezi privind colaborarea cu Securitatea a lui Traian Basescu, Adrian Nastase si Theodor Stolojan, dar ca nu detine documentele din perioada în care era presedinte. Fostul sef al statului a cerut reaudierea lui Traian Basescu în acest dosar.
"Ce stiu eu este ca domnul Constantinescu se duce sa încalzeasca aceeasi ciorba cu aceleasi documente cu care domnul Ciuvica a pierdut procesul cu mine. El s-a dus sa le mai prezinte o data la CNSAS", a replicat ieri Basescu.
El a spus ca a discutat cu membrii Colegiului, explicându-le acestora "tot ceea ce putea fi în legatura cu Securitatea". "Doar un copil ar spune ca a navigat si nu a vazut ofiter de securitate", a aratat presedintele, explicând ca rapoartele pe care le întocmea în calitate de comandant de nava aveau probabil, în sistemul anterior, "o trimitere directa si catre organele de securitate ale statului".
Reprezentantul CNSAS, Mircea Dinescu, a declarat la finalul discutiei cu fostul sef al statului ca membrii Colegiului "vor cântari niste lucruri pe care acum un an nu le întelegeau prea bine".
"Emil Constantinescu ne-a lasat o cerere si vom fi nevoiti sa reluam cercetarile privind colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea", a precizat Dinescu. El a mai spus ca, în mod normal, Basescu ar trebui rechemat la audieri.
doina.anghel@zf.ro


(362 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la Doina Anghel


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Constantinescu se ia din nou de Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31312084197998 seconds.