Miercuri, 14 Decembrie 2005 - 06:33 AM Aleg.RO: Raport prezidențial: Băsescu criticat

Publicat de: ---

AMOS News Președintele Traian Băsescu este prezent in presa scrisă în articole care, in general, tratează critic activitatea Președintelui, se arată într-un comunicat remis de Biroul de Presă al Administratiei Prezidențiale.
O analiză arată că presa scrisă îl susține cel mai tare pe Președinte.Astfel, bilanțul este de 2-1 în favoarea lui Băsescu, articolele neutre la adresa Președinției fiind în număr de 54. Posturile de radio din România sunt mai critice la adresa lui Băsescu.Președintele este prezent în 24 de știri cu caracter neutru, dar criticat de două ori. Audio-vizualul critică activitatea prezidențială.Raportul dintre difuzările neutre la adresa Președintelui si criticile pe care le primește este de 9-4.

Analiza presa scrisa
Presedintele Traian Basescu este prezent in presa scrisa in articole care, in general, trateaza critic activitatea Presedintelui.

Bilant prezidential
Evenimentul Zilei si 7Plus preiau neutru* un bilant al activitatii presedintelui realizat de Mediafax.

Cronica Romana publica un articol in care anunta pe un ton “festiv” ca presedintele Traian Basescu a implinit un an de cand a fost ales presedinte si ca urmeaza sa isi faca un bilant in urmatoarele zile.

Alte subiecte:
Adevarul publica un articol despre privatizarea BCR, in care se afirma ca exista o “teorie a conspiratiei” conform careia una dintre bancile interesate in privatizare, Erste Bank, este considerata ca fiind situata in zona de interese a Palatului Victoria, iar Millennium in cea a Palatului Cotroceni.

Jurnalul National face referiri tendentioase la adresa presedintelui in cadrul unui articol (retrospectiv) critic, de mari dimensiuni, la adresa Aliantei PNL - PD. Articolul are la baza tema “conflictului dintre PNL si PD”, dar si tema “conflictul dintre presedinte si premier”.

Jurnalul National publica un articol despre defrisarile din “parcul Bordei” in care reaminteste o promisiune facuta de presedinte pe vremea cand era primar general al Capitalei ca atata timp cat va fi primar nu se va face nici o defrisare in acel parc. Articolul contine referiri tendentioase la adresa presedintelui.

Pe un fond critic la adresa actualei puteri in general, Mircea Cartarescu se declara in editorialul sau din Jurnalul National dezamagit desi a sustinut inainte de alegeri actuala putere.

Octavian Paler in editorialul sau din Cotidianul: “Ajuns aici, trebuie sa-mi fac mea culpa. Am ras de axa Bucuresti-Londra-Washington, socotind-o o prostie. Ei bine, am neglijat ceva. Chiar daca ar deveni odios in ochii unor lideri europeni, care ne acuza ca suntem un cal troian al Americii, Traian Basescu are sanse sa para indispensabil „marelui licurici”. De nu cumva, americanii, studiind personajul, l-au avut in calcule mai demult.”

Cotidianul preia o declaratie a lui Gigi Becali, in care afirma ca “prezenta presedintelui Traian Basescu linga el la meciuri este o garantie a faptului ca este un om corect. Eu sunt un om fara pete, altfel presedintele Basescu nu s-ar afisa cu mine in tribuna. Credeti ca nu a pus serviciile secrete sa ma verifice?”

Gardianul preia din afirmatiile facute de Cozmin Gusa la emisiunea Suta la suta de luni, 12 decembrie, in care acesta sustine ca, in campania din 2004, Traian Basescu a negociat cu Ion Iliescu «linsarea» lui Adrian Nastase.

Realitatea romaneasca face un istoric al sondajelor de opinie de pe parcursul anului 2005, observand ca presedintele a inregistrat constant o scadere in sondaje. Este reliefata de asemenea evolutia in sondaje a principalelor personalitati si partide politice.

Ziua si Cotidianul redau declaratiile consilierului prezidential Claudiu Saftoiu privind politica Presedintelui Basescu la Marea Neagra, intr-un context favorabil politicii externe a Presedintelui.

Negativ
Adrian Severin: seful statului mai face un pas pe calea regimului sau neo-cezarist, extinzand dincolo chiar de limitele ridicolului conceptul de securitate nationala Cuvinte cheie: neo-cezarist; declaratie cinica de asumare absoluta a puterii; presedintele a asezat definitiv Romania pe axa luptei cu terorismul global transformandu-o in "stat-tinta" si creand, astfel, alibiul pentru limitarea libertatilor si drepturilor civile     Ziua, (Adrian Severin) Guvernul din umbra si umbra Guvernului “In logica loviturii de stat data prin crearea Comunitatii Nationale de Informatii (CNI) - organism deopotriva ilegal, neconstitutional si, in conditiile date, nedemocratic - seful statului mai face un pas pe calea regimului sau neo-cezarist, extinzand dincolo chiar de limitele ridicolului conceptul de securitate nationala. (...)Prezentand lucrarile CSAT domnul Basescu a precizat, cu un zambet ironic, ca rujeola inseamna "pojarul pe care mai toti l-am facut in copilarie". Este vorba, deci, despre o boala banala. De aici doua concluzii: ca Guvernul este incapabil sa gestioneze pana si probleme simple; ca CSAT intelege sa introduca fortat in sfera sa de competente chestiuni care nu au nici o legatura cu siguranta nationala.

Sugerate de seful statului, prima este o noua lovitura sub centura aplicata Guvernului iar a doua o noua declaratie cinica de asumare absoluta a puterii. (...)In context s-a mai anuntat ca Strategia de securitate va fi adoptata de CSAT la inceputul anului 2006. Lansarea si dezbaterea acestui document de importanta covarsitoare pentru destinul tarii va avea loc, asadar, in paralel cu desfasurarea sarbatorilor de iarna.

Printre sarmale si caltabosi, in cantec de colinde si clinchet de pahare romanii vor afla ca presedintele a asezat definitiv Romania pe axa luptei cu terorismul global transformandu-o in "stat-tinta" si creand, astfel, alibiul pentru limitarea libertatilor si drepturilor civile pe altarul securitatii nationale. (...)Manipularea este clara. Neatentia sarbatoreasca a natiunii va facilita ingroparea democratiei abia renascute. (...)Acest Guvern prezidential, netransparent si neresponsabil, concentreaza adevarata putere, in timp ce Guvernul constitutional ramane doar umbra a ceea ce trebuia sa fie, limitandu-se la a organiza executarea in concret a directivelor noului Cezar, Traian Basescu. Tu dormi, Brutus, si Roma e in lanturi!”     

Pozitiv

Emil Hurezeanu: Traian Basescu a apropiat mai mult tara de NATO si UE, via America, decat predecesorii sai Cuvinte cheie: a apropiat mai mult tara de NATO si UE; singurul castig cert al anului; a refacut liniile de comunicare normala; a reusit acolo unde n-avea deloc experienta; a ales drumurile directe, a socat si scandalizat, s-a repliat rapid, avand mereu viziunea campului; probleme are insa in politica interna     

Evenimentul Zilei, (Emil Hurezeanu) Ramane cum am stabilit “(...)O analiza, in zborul pasarii, a anului politic scurs de la brevetarea revolutiei portocalii in Romania contine elemente spectaculare mai ales in cazul presedintelui. Traian Basescu a apropiat mai mult tara de NATO si UE, via America, decat predecesorii sai, dar pe dara evidenta lasata de acestia. Ceea ce parea voluntarismul pro-anglo-american defectiv de interesele europene ale tarii s-a dovedit pana la urma singurul castig cert al anului. (...)In acelasi timp, alianta cu America n-a fost premisa unui rateu in operatiunea de integrare europeana.

Basescu a refacut liniile de comunicare normala cu Berlinul si Parisul, chiar daca mai mult via Marea Neagra decat prin eliminarea coruptiei la varf. (...)Relatiile cu Rusia, in ciuda asteptarilor pesimiste, justificate de jocul strategic la Marea Neagra si elanul reconfigurarii cordonului sanitar in rasaritul Europei par suspect de relaxate. (...)In sfarsit, Moldova a revenit in prim-planul politicii externe romanesti. (...)Basescu a reusit acolo unde n-avea deloc experienta, poate tocmai din aceasta cauza. A ales drumurile directe, a socat si scandalizat, s-a repliat rapid, avand mereu viziunea campului. (...)Probleme are insa in politica interna. Incapabil de previzibilitate in relatiile de echipa, seful statului uita adesea ca, intre alegeri, intoarcerea la popor se face doar prin intermediul guvernului si al mass-media.

Liderul providential amator Traian Basescu n-a reusit sa inlature din sondaje alternativa liderului providential profesionist C.V. Tudor. Situatia ar trebui sa-i dea de gandit.”     

Ion Cristoiu: folosirea acuzatiei de fraudare a alegerilor ca mijloc de lupta electorala nu trebuie condamnata Cuvinte cheie: incredibila manevra; truc electoral unic; doar Traian Basescu si-l putea asuma, deoarece doar el avea in sange jocul la ruleta ruseasca; in batalia politica sunt admise aproape orice fel de trucuri; folosirea acuzatiei de fraudare a alegerilor ca mijloc de lupta electorala nu trebuie condamnata; atacurilor vii, egale, ale Aliantei     

Jurnalul National, (Ion Cristoiu) O lectie pentru PSD “La o conferinta de presa extraordinara, (...) Adrian Nastase a dezvaluit uriasa, incredibila manevra gratie careia Traian Basescu a castigat turul doi al prezidentialelor. (...)Culmea interventiei publice: solicitarea, in numele Aliantei D.A., de anulare a alegerilor parlamentare si prezidentiale. A fost un truc electoral unic in felul lui. Un truc electoral pe care doar Traian Basescu si-l putea asuma, deoarece doar el avea in sange jocul la ruleta ruseasca. Momentul il putea duce fie la tron, fie la esafod. L-a dus, in cele din urma, si destul de usor, la tron.

Adrian Nastase nu ne-a spus nimic nou prin dezvaluirea trucului folosit de Traian Basescu pentru a castiga cel de-al doilea tur. (...)Nu ne-a spus nimic nou nici excelentul Raport al ISD privind manipularile in campania electorala din 2004. In batalia politica sunt admise aproape orice fel de trucuri. Fireste, in cazul stenogramelor, transformarea unei afaceri electorale in chestiune juridica e altceva. Ceva care trebuie condamnat. Dar folosirea acuzatiei de fraudare a alegerilor ca mijloc de lupta electorala nu trebuie condamnata.

(...)Problema, marea problema a anului 2004, e insa urmatoarea: De ce n-a putut PSD sa contracareze trucurile folosite de adversar? (...) de ce n-a iesit pe posturile tv, la cateva minute dupa interventia lui Traian Basescu, pentru a-l invita pe acuzator sa mearga impreuna sa verifice softul? Raspuns: Pentru ca Adrian Nastase a fost paralizat de o asemenea manevra. Pentru a o contracara, ar fi trebuit sa-si asume, la randu-i, un risc urias. N-a facut-o.

(...)Pentru ca PSD din campanie a fost - cum am si scris la vremea respectiva - o masinarie uriasa, anchilozata, incapabila sa raspunda atacurilor vii, egale, ale Aliantei D.A. (...) Adrian Nastase are dreptate cand spune ca trucul lui Traian Basescu n-ar fi avut eficienta fara sprijinul o­nG-urilor portocalii si fara sprijinul unei parti a presei. Intrebare: De ce nu si-a creat PSD o­nG-uri care sa-l sprijine cu aceeasi incrancenare cu care o­nG-urile portocalii l-au sprijinit pe Traian Basescu?”     

B. Analiza radio

Presedintele Basescu beneficiaza de o prezenta medie in stirile radio, in legatura cu mai multe subiecte reluate din zilele trecute, in general in termeni neutri/in materiale echilibrate. Împlinirea unui an de mandat este mentionat intr-un numar considerabil de stiri, de cele mai multe ori fara a fi insotit de un raport/bilant consistent al postului sau al unui analist.

Bilantului unui an de mandat
Momentul bilantului este invocat in cea mai mare masura in stiri ce anunta amanarea prezentarii raportului prezidential. In toate acestea se mentioneaza ca presedintele va face o radiografie a serviciilor secrete cu aceasta ocazie. De multe ori, acest anunt este cumulat cu scurte fragmente din acuzele PSD/Adrian Nastase sau Mircea Geoana, ce se bucura de o frecventa mai ridicata decat in ziua precedenta. (Europa Iibera, Radio Total, Radio InfoPRO, RRA).

Radio Europa FM si Radio Total sunt singurele posturi ce prezinta propria sinteza a activitatii presedintelui pe tonuri diferite. ( Europa FM se limiteaza la a invoca fapte in mod neutru iar Radio Total opteaza pentru un bilant defavorabil marcat de tensiuni si obiective neindeplinite difuzat in doua buletine de stiri.

Sondajul INSOMAR
Este mediatizat mai consistent fata de ziua de ieri, de cele mai multe ori in contextul referirilor la trecerea unui an de mandat, in termeni mai degraba favorabili, “dupa un an de mandat presedintele Basescu si Alianta D.A. continua sa conduca in topul intentiei de vot” (Radio Guerilla, Radio Total, RRA, BBC)

Alte subiecte:
Analistul american Charles King este de parere ca noua politica romaneasca la Marea Neagra poate transforma tara noastra intr-un “de pandant al Poloniei în spațiul Europei de Sud-Est”, in masura in care va stii sa impace optiunea americana cu cea europeana, “Provocarea pentru România este să echilibreze aceste două tendințe și să-și facă propria politică de securitate și de interese economice în zonă”

Negativ
Bilant - un an de tensiuni si promisiuni neonorate Cuvinte cheie: critici dure vs “cel mai performant Guvern”; promisiuni esuate; casa din Mihaileanu; A ratat și declanșarea anticipatelor; lupta anticoruptie fara rezultatea palpabile; Dosarele marilor corupți sunt încă în așteptare; un presedinte care rade, canta si danseaza.

Radio Total, Ora: 13:00, Ora: 16:00 Eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak, 14 vizite la Mărăcineni, stingerea conflictului cu profesorii, critici dure la adresa Cabinetului Tăriceanu în problema inundațiilor, dar și a influenței unor grupuri de interese, scandalul Patriciu, apoi o declarație surprinzătoare - "Guvernul actual este cel mai bun Executiv al României!". Promisiuni - schimbarea președinților celor două camere și a șefilor serviciilor secrete - ambele au eșuat. La fel și cea privind renunțarea la casa din Mihăileanu.

A ratat și declanșarea anticipatelor, iar în lupta cu corupția nu se poate spune că s-a întâmplat ceea ce oficialii europeni au cerut de nenumărate ori. Dosarele marilor corupți sunt încă în așteptare. Funcționarea justiției rămâne de altfel una dintre problemele semnalate de Comisia Europeană și înainte și după raportul de țară din octombrie.

A recunoscut că nu are o relație prea bună cu presa. A strâns relațiile cu Statele Unite, militând pentru axa București-Londra-Washington. A semnat tratatul de aderare al României la Uniunea Europeană. Un președinte atipic - îl caracterizează mulți analiști și mulți oameni politici. Unul care râde, cântă și dansează.
     
C. Analiza TV

Media video sta sub semnul bilantului primului an de mandat, subiect intens dezbatut atat in buletinele informative, cat mai ales in talk-show-ri, intr-o nota mai degraba defavorabila presedintelui in actiunile pe plan intern si apreciativ la nivelul politicii externe.

Bilantul primului an
Concluzia care se impune in evaluarile posturilor TV/analistilor este ca Traian Basescu este un presedinte atipic, generator de crize si de tensiuni, iar primul an de mandat reprezinta un succes in planul imaginii, dar nu si in cel al obiectivelor indeplinite. Se puncteaza si o serie de aspecte pozitive, rezolvarea crizei ostatecilor, libertatea de exprimare, succese in planul politicii externe, dar acestea sunt de fiecare data inferioare numeric aspectelor considerate negative/atentionarilor. De remarcat faptul ca toate “bilele negre” i se atribuie presedintelui in planul politicii interne.

In contextul optiunilor de politica externa discursul este de fiecare data echilibrat, accentundu-se in special succesele: atentia internationala pentru zona Marii Negre; vizibilitate pe plan mondial; baze americane.

Realitatea TV acorda un spatiu extrem de consistent acestui subiect in toate jurnalele zilei, reluand mai ales imagini sugestive.(campanie, de la retragerea lui Theodor Stolojan si momentul reactiei emotionale, Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu impreuna, imbracati in geci portocali; Piata Universitatii dupa anuntarea rezultatelor; discursul din seara de 12 decembrie 2004).

Sintezele postului sunt in general echilibrate insa se puncteaza cu insistenta toate punctele vulnerabile ale profilului presedintelui: generator de tensiuni; relatie incordata cu premierul; se implica in absolut toate punctele de pe agenda media;

Se vorbeste chiar si despre limba engleza pe care o vorbeste presedintele, intr-un material in care se reiau toate gafele/greselile facute cu diverse ocazii. Ioana Molla concluzioneaza totusi ca erorile presedintelui nu sunt grave si nu au provocat distorsiuni ale mesajelor in presa straina. In studiou este invitat un caricaturist care puncteaza in acest mod fiecare aspect discutat. Se face referire constant la mesajele telespectatorilor, respectandu-se un raport echilibrat favorabil-defavorabil presedintelui (v. Anexa 5 )

Opinii:
Invitatii emisiunii Realitatea Zilei, Corina Dragotescu, Cornel Nistorescu si Andreea Cretulescu cad de acord ca Traian Basescu este un om al crizelor, un caracter imprezivibil ce il face incoerent ca si politician. In planul politicii externe Cornel Nistorescu este de parere ca marele castig al presedintelui este Moldova si marea pierdere este Franta.

Invitatii emisiunii Sase vine presa fac propriile observatii (v. Anexa 1 ):
Ioan Ionita are un discurs cu valente pozitive in care accentueaza ideea de presedinte implicat.

Lavinia Sandru crede ca principalul castig este libertatea de exprimare, iar cel mai serios neajuns provocat de Traian Basescu este criza politica continua
Ion Cristoiu (Nasul, B1 TV) se remarca printr-un discurs ponderat, marcat de accente pozitive. Analistul apreciaza strategia presedintelui de a nu schimba sefii serviciilor secrete imediat dupa cucerirea puterii. De asemenea, lauda politica administratiei Basescu de a nu ingradi liberatea presei, in special a celei ostile
Cosmin Gusa (Suta la suta, Realitatea TV) merge pe aceeasi structura ca si Lavinia Sandru: pozitiv - liberatea de exprimare; negativ - criza politica.

Alte observatii
Gheorghe o­nisoru si Constantin Ticu Dumitrescu apreciaza implicarea presedintelui in trecerea arhivelui in patrimoniul CNSAS (v. Anexa 6 )

Negativ
Un an a trecut, cu plusuri la capitolul popularitate. Mai rămân 4 pentru o­norarea promisiunilor din campanie, și pentru a lăsa o dâră în mandatul său. Cuvinte cheie: Om al crizelor; le-a provocat atunci când nu au apărut singure; listă lungă de dispute; A văzut peste tot grupuri de interese; permanent război cu presa; a bulversat cancelariile occidentale; relație doar politicoasă cu țările europene; a propus soluția Parlamentului unicameral înainte să consulte clasa politică;

ProTV, Ora: 19:00, Dar dincolo de imagine, Băsescu și-a ținut promisiunea de a fi un președinte jucător, 24 de ore din 24. N-a scăpat prilejul de a critica Executivul, acasă sau în deplasare. I-a avertizat pe polițiști, procurori, judecători, ori funcționari să-și facă treaba și să nu se lase corupți. Om al crizelor, le-a provocat atunci când nu au apărut singure.

O listă lungă de dispute a ținut politica pe ace: (…) A văzut peste tot grupuri de interese și le-a blamat. În serviciile secrete, nu a schimbat decât eșalonul 2, însă a înființat o nouă structură: Comunitatea de Informații aflată în ograda sa. În criza jurnaliștilor răpiți, a devenit eroul care i-a adus acasă pe cei 3. (…) A mai reușit să puncteze la capitolul impresie, intervenind în treaba Guvernului: (…) S-a întâlnit cu profesorii greviști când premierul era plecat din țară. Pornit la drum cu însorit capital de imagine, Băsescu a ajuns să fie într-un permanent război cu presa.

(…)Pe plan extern, politica lui Băsescu a bulversat în câteva rânduri cancelariile occidentale. A început prin a plasa România pe axa Washington - Londra, iritând Europa. A pledat cauza Moldovei în fața SUA și a NATO. În fața criticilor Uniunii Europene referitoare la corupție, a răspuns că nimeni nu poate da o normă justiției. Rezultatul - o relație doar politicoasă cu țările europene și una mult mai strânsă cu americanii, cărora le-a deschis ușa pentru instalarea de baze militare.

(…) Un an a trecut, cu plusuri la capitolul popularitate. Mai rămân 4 pentru o­norarea promisiunilor din campanie, și pentru a lăsa o dâră în mandatul său. TVR1, Ora: 19:00, La un an de mandat analiștii adună în contul lui Traian Băsescu și succese și eșecuri. Rezolvarea crizei ostaticilor din Irak este considerată aproape unanim momentul de vârf al primului an petrecut de Băsescu la Cotroceni. La minusuri părerile sunt împărțite: relația cu serviciile secrete spune Cristian Ghinea, scandalul casei de pe strada Mihăileanu și afacerea Elena Udrea este de părere Cristian Tudor Popescu.

Din primele zile de mandat Traian Băsescu a fost un președinte jucător. A susținut activ ideea alegerilor anticipate pentru aproape jumătate de an, a acuzat cercurile de interese din jurul Executivului, a propus soluția Parlamentului unicameral înainte să consulte clasa politică și a descins de două ori la guvern pe când premierul Tăriceanu era plecat din țară. În politica externă a apropiat România de Republica Moldova și de Statele Unite, dar a acuzat Rusia că privește Marea Neagră ca pe un lac rusesc.

Cristian Ghinea: Traian Băsescu trebuie să-și regândească relațiile în cadrul coaliției de guvernare pentru că deși pe termen scurt a reușit să-și mențină încrederea populară, dacă nu vine și cu rezultate concrete va intra pe un trend descendent și se va termina acest joc în care președintele nu este de vină pentru ceea ce greșește Guvernul. Cristian Tudor Popescu: Traian Băsescu trebuie să fie președintele României. În acest an nu a reușit decât de foarte puține ori să se comporte ca un președinte al tuturor românilor, să aibă aliura de președinte pe care o așteptăm cu toții de la el. Cred că timpul nu e trecut, cred că mai are o șansă Traian Băsescu dar ar trebui să se gândească mult mai intens la asta și nu la câștiguri mai mult sau mai puțin meschine și efemere în planul imaginii sale personale.     

Intervenind in dezbaterile televizate a permis devoltarea a tot felul de ipoteze care au dus la perpetuarea unor scandaluri Cuvinte cheie: nu s-a putut abține; să intervină în absolut orice fel de probleme; președinte atipic; este dispus să renunțe chiar și la sfatul celui mai bun consilier al său pentru a-și urma propria voință; la perpetuarea unor scandaluri     Realitatea TV, Ora: 18:00, A fost un an plin, în care Traian Băsescu a surprins de nenumărate ori. A mers până într-acolo încât nu s-a putut abține să treacă de barierele etichetei și să intervină în absolut orice fel de probleme, indiferent de momentul sau locul desfășurării lor. Un astfel de exemplu este dorința sa de a interveni în direct, în cadrul dezbaterilor de televiziune, atunci când a crezut de cuviință că un anumit punct de vedere trebuie lămurit. DE CĂTRE EL ÎNSUȘI!

(…) Astfel de exemple nu fac altceva decât să arate că Traian Băsescu este un președinte atipic. Un președinte de la care precizările și declarațiile suplimentare vin și acolo și unde nici nu te aștepți. Oana Sima: A fost un mandat plin de (…) de la început știam că Traian Băsescu este un președinte atipic. (…) noi ziariștii îl cunoșteam pe Traian Băsescu ca președinte al PD, ca primar general al Capitalei, știam că are un comportament impulsiv, știam că este dispus să renunțe chiar și la sfatul celui mai bun consilier al său pentru a-și urma propria voință. Știam toate lucrurile acestea. Unii dintre noi poate s-au gândit că fiind în această calitate de președinte al țării, unele dintre lucrurile acestea nu i se mai potrivesc.

(…)În general, momentele în care a intervenit în direct în cadrul unei dezbateri, în cadrul știrilor, s-au născut tot felul de ipoteze care au dus la perpetuarea unor scandaluri, depinde de subiectul de la vremea respectivă.


(341 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Raport prezidențial: Băsescu criticat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32231116294861 seconds.