Sâmbătă, 10 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Capitala nu merita integrarea in UE

Publicat de: Mariana Belu / maria

curierulnational
Cladirile darapanate, traficul haotic si lipsa unei viziuni de ansamblu a autoritatilor asupra dezvoltarii orasului scot Bucurestiul din Europa si nici nu-i permit sa aspire la statutul de capitala europeana . Realitatea este atat de cruda incat o recunoastem noi toti, chiar daca declaratia facuta de Jonathan Scheele nu cadreaza cu uzantele diplomatice. Ce a spus insa ieri reprezentantul Europei au sustinut-o si bucurestenii, in cadrul unui sondaj, cu o luna in urma. Printre cele mai grave probleme administrative ale Capitalei, ei au plasat lipsa spatiilor de parcare, starea strazilor si curatenia.


Cladirile darapanate, traficul haotic si lipsa de viziune a autoritatilor asupra perspectivelor de dezvoltare a orasului fac din Bucuresti o capitala care nu merita sa se integreze in randul capitalelor europene, a declarat ieri Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.Oficialul european a vorbit despre problemele Capitalei in cadrul unei dezbateri cu tema "Planificarea urbana in Bucuresti", organizata de mai multe organizatii neguvernamentale.
Potrivit organizatorilor, la eveniment au fost invitati si primarul general, Adriean Videanu, prefectul Capitalei, Mioara Mantale, si edilul sectorului 3, Liviu Negoita, insa nici unul nu a participat la dezbateri. Surse din cadrul Primariei Capitalei au declarat ca cel putin in ce-l priveste pe Adriean Videanu, acesta nu a primit o invitatie la intalnirea respectiva si nici nu ar fi putut sa participe, avand in vedere ca nu se afla in tara. De asemenea, declaratiile de ieri ale reprezentantului european se afla in contradictie cu cele facute la mijlocul lunii trecute, la World Trade Center, in cadrul expo-conferintei "Oportunitati de investitii in municipiul Bucuresti", organizata de municipalitate, cand Scheele a apreciat eforturile pe care autoritatile locale le fac pentru a conferi Bucurestiului o imagine europeana. Oficialii din cadrul Primariei Generale nu isi explica schimbarea de atitudine a reprezentantului european, si o pun pe seama faptului ca acesta s-ar fi suparat dupa ce s-a trezit singur la dezbaterea de ieri si ar fi facut declaratia "la nervi".

Traficul si arhitectura, bile negre care atarna greu si in ochii lui Scheele

Intrebat care ar fi problemele orasului, Scheele s-a referit doar la cele de trafic si de arhitectura, apreciind insa ca fiind cea mai acuta problema lipsa de viziune a edililor asupra dezvoltarii Capitalei. "Una din probleme este ca in Bucuresti multi oameni intarzie la intalniri din cauza traficului. Acum, nu e folositor sa-l acuzam pe x, y sau pe «domnul Popescu» pentru starea Bucurestiului, dar e foarte clar ca Bucurestiul are nevoie de o abordare coerenta de dezvoltare.
Lipseste viziunea asupra dezvoltarii orasului", a mai spus Scheele, citat de Mediafax.
Dezbaterea a fost organizata de Romania Think Tank, in parteneriat cu Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric (AICI), Apa Nova (Veolia Water) si altii.


(323 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Mariana Belu / maria


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Capitala nu merita integrarea in UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28354978561401 seconds.