Vineri, 09 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Alianta si PSD scad in sondaje, PRM creste

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Alianta “Dreptate si Adevar“ PNL-PD ramane favorita in preferintele electoratului, desi scade sistematic in procente . Nici seful statului nu se mai bucura de o incredere foarte mare, el fiind totusi pe primul loc, la o diferenta infima de urmatorul politician clasat, deputatul liberal Mona Musca.
Alianta PNL-PD se mentine in topul preferintelor electoratului cu 42% din intentiile de vot, fiind urmata de PSD cu 28%, releva un sondaj CURS dat ieri publicitatii. Potrivit unei statistici a Institutului de sondare a opiniei publice, care compara propriile sondaje, Alianta D.A. este in scadere fata de lunile precedente, ca si PSD. Singura formatiune care are un trend ascendent este PRM - 16% din intentiile de vot.
UDMR si Partidul Conservator sunt creditate cu 5%, respectiv 3% din voturi, in timp ce PN„CD si Partidul Noua Generatie au cate 2%. In sfarsit, PIN e creditat cu un procent. Interesant este ca, in acelasi timp, creste substantial numarul nehotaratilor. Astfel, 43% dintre cei chestionati sunt nehotarati cu cine sa voteze sau nu s-ar prezenta la vot.

Topul personalitatilor, aproape neschimbat

Traian Basescu si Mona Musca sunt politicienii in care romanii au cea mai mare incredere, releva acelasi sondaj realizat de CURS. Seful statului se bucura de increderea a jumatate dintre cei chestionati, 48% indicand insa ca au putina sau foarte putina incredere in presedintele Traian Basescu.
Deputatul PNL Mona Musca a inregistrat un scor de 47%, fiind urmata de consilierul prezidential Theodor Stolojan cu 35%, in privinta lui 57% dintre cei intervievati declarand insa ca au putina sau foarte putina incredere.
Potrivit CURS, Mircea Geoana are 33%, Corneliu Vadim Tudor - 32%, Adrian Nastase se bucura de increderea a 24% dintre respondenti, Emil Boc - 23%, Ion Iliescu - 23%, Calin Popescu-Tariceanu - 22%, Adriean Videanu - 21%, Cozmin Gusa - 20% si George Becali - 20%, Dan Voiculescu - 15% si Markó Béla - 10%.

Un alt sondaj, aceeasi scadere

Tendinta de scadere a optiunilor pentru Alianta PNL-PD a fost confirmata si de sondajul dat publicitatii acum doua saptamani. Potrivit acestuia, Alianta D.A. ar castiga alegerile parlamentare cu 46% din voturi, daca scrutinul ar fi organizat duminica viitoare, a relevat un sondaj de opinie realizat de Institutul Gallup Romania, la solicitarea Fundatiei Societatea Civila. PSD ar castiga 28% din voturi, PRM 15%, UDMR 6%, Partidul Popular Crestin Democrat (PN„CD) 2%, Partidul Conservator 1%. Sondajul a fost realizat in perioada 7-17 noiembrie pe un esantion de 1.187 de persoane.


(387 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Alianta si PSD scad in sondaje, PRM creste | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29206204414368 seconds.