Vineri, 09 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: ?Partizanii fuziunii PNL ? PD vor sa-i faca lui Basescu un partid mai mare?

Publicat de: ---

Gândul Liderul grupului liberal din Camera Deputatilor a respins, ieri, ideea unei fuziuni PNL-PD, precizand ca aceasta ar fi daunatoare pentru partidul pe care-l reprezinta . ?PNL este un partid întemeiat de Bratieni si de alti boieri, PD e un partid întemeiat de Petre Roman?, a formulat Antonescu primul argument. Apoi, el s-a referit la diferentele de doctrina, afirmand ca la PD ?exista cateva neclaritati care, uneori, apartin chiar membrilor partidului?. ?Am asistat o data la declaratia unui membru marcant al PD care spunea ca acesta este un partid social-democrat?, a relatat liderul PNL din Camera Deputatilor. In plus, el a apreciat ca PD a fost si ramane ?partidul unui singur om?.
?A fost totdeauna un partid de lider, partidul lui Petre Roman si, dupa aceea, partidul lui Traian Basescu. In PNL, lucrurile stau cu totul altfel?, a bifat Antonescu înca o diferenta:  ?E ca si cum am discuta despre doua persoane de acelasi sex care nu se pot casatori?. Liderul liberal a identificat apoi patru categorii de politicieni care sustin fuziunea. Prima este formata din cei care doresc lichidarea de pe scena politica romaneasca a partidelor istorice, iar a doua, cea a oamenilor care doresc sa-i construiasca presedintelui Traian Basescu un partid ceva mai mare si mai puternic decat este PD în prezent. O a treia categorie consta în cercul de dezbateri teoretice formate în jurul liberalului Valeriu Stoica, pentru ca cea de-a patra sa fie constituita din oameni care ?nu înteleg foarte bine despre ce e vorba si care în momentul în care aud acest zumzait referitor la fuziune se comporta precum patrupedul lui Pavlov?. (Raluca Dumitriu)


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

?Partizanii fuziunii PNL ? PD vor sa-i faca lui Basescu un partid mai mare? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29186797142029 seconds.