Vineri, 09 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Parlamentarii lucrează la o nouă lege a zonelor metropolitane

Publicat de: Radu GEORGE

AMOS News Comisia pentru administrație a Camerei Deputaților lucrează la o nouă lege-cadru privind zonele metropolitane, celor două inițiative pe această temă privind înființarea zonei metropolitane București și a zonei metropolitane București-Ilfov întocmindu-li-se raport de respingere de către membrii organismului parlamentar. Documentul referitor la zona metropolitană București a fost aprobat tacit la Cameră, întrucât îi expirase termenul pentru discutarea raportului, iar celălalt proiect a fost respins de către deputați.

În prezent, ambele inițiative se află la Senat, președintele Comisiei amintite, deputatul Relu Fenechiu, exprimându-și convingerea că vor fi respinse. Potrivit lui Fenechiu, această lege-cadru va prevedea că zonele metropolitane sunt asociații administrative care includ și comunele limitrofe și care au o proiecție de dezvoltare unitară pe o perioadă de 20-30 de ani.

Acestea vor trebui să aibă în comun sistemele de epurare și canalizare, mijloacele de transport, zonele de locuit și zonele industriale, precum și gropile ecologice. De asemenea, legea-cadru va cuprinde și o prevedere legată de posibilitatea de asociere a comunelor mai dezvoltate, care vor putea împărți un spital, un tribunal sau un liceu.


(408 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Radu GEORGE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Parlamentarii lucrează la o nouă lege a zonelor metropolitane | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31003308296204 seconds.