Joi, 08 Decembrie 2005 - 09:17 AM Aleg.RO: La Parlament, Mosul vine cu masini noi!

Publicat de: Nicoleta Nicolae

real_romaneasca     Senatorii si deputatii vor avea pana la sfarsitul anului masini noi, tip Logan, daca le predau in timp pe cele vechi si daca respecta listele de distributie . Noile masini vor fi “ceva“ mai ieftine, din pretul initial scazandu-se valoarea autoturismelor predate.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ca, in ceea ce priveste achizitionarea celor 345 de Loganuri, conditiile materiale sunt deja stabilite si ca “in perioada urmatoare aceste chestiuni vor trebui sa fie rezolvate la nivelul secretariatului General“. La randul sau, chestorul Eugen Nicolicea a subliniat ca noile masini sunt necesare deputatilor deoarece vor fi masini de serviciu pentru birourile teritoriale. Intrebat de ce le sunt necesare aceste masini in conditiile in care majoritatea deputatilor au masini de lux cu care vin la Parlament, deputatul PSD Nicolicea a precizat ca deputatii, ca si el, folosesc Daciile SuperNova din dotare si ca cei care vin cu masini de lux nu sunt majoritari.
Potrivit memorandumului intern abrobat de conducerea Camerei, in perioada 13-22 decembrie se vor achizitiona 345 de Loganuri, pentru care se va plati aproape 2.450.000 de euro. Pentru fiecare masina noua, Camera “plateste 7.100 de euro, deoarece pentru fiecare autoturism ce va fi predat la schimb s-a obtinut, in medie, 1.200 de euro“, iar bugetul alocat acestei investitii este de 90 de miliarde de lei vechi.
Masinile care vor fi cumparate vor avea, pe langa dotarile standard, accesorii suplimentare, precum alarma, trusa sanitara si triunghi reflectorizant, suporti pentru numar, stingator si covorase. Pe de alta parte, pentru obtinerea unei masini fiecare grup parlamentar trebuie sa precizeze, pana la sfarsitul anului, daca deputatii care-l constituie doresc sa preia autoturisme noi. Autoturismele vor fi distribuite pana pe 31 decembrie dupa liste stabilite din timp, deoarece intr-o zi pot fi repartizate doar 20 de autoturisme, deoarece dureaza foarte mult asamblarea accesoriilor suplimentare si inmatricularea masinilor. Pe liste vor fi inscrisi, pe zile, deputatii care au predat deja vechile masini, dar daca deputatii programati nu se prezinta la predarea noului autoturism, acestia risca sa se innoiasca dupa 1 ianuarie.

Loganuri de rezerva

Senatorii vor avea 140 de masini noi, pana la sfarsitul acestui an, pentru birourile din circumscriptii. Licitatia a fost finalizata marti seara si a desemnat drept castigator firma S.C. Automobile Dacia S.A., producatoare de autoturisme Logan.
Secretarul general al Senatului, democratul Dan Vasiliu, a precizat ca, desi numarul de senatori este de 137, s-a decis achizitionarea a 140 de autoturisme pentru a exista rezerve in cazuri de accidente. Chestorul Senatului, liberalul Paul Pacuraru, e explicat ca Senatul a primit o reducere de aproximativ 1.000 de euro pe masina.
Bugetul total alocat pentru achizitionarea de autoturisme se ridica la 45 de miliarde de lei vechi, suma care era prevazuta in bugetul Senatului pe 2005. In legatura cu masinile deja existente la circumscriptiile senatoriale, Dan Vasiliu a explicat ca acestea vor fi transferate cu titlu gratuit altor institutii. El a precizat ca acest proces de redistribuire se va derula insa dupa incheierea procedurii de achizitionare.

Senatorul Marius Marinescu isi doneaza Loganul

Senatorul democrat Marius Marinescu a declarat ieri ca, in situatia in care ii va fi alocat un autoturism nou pentru biroul din circumscriptie, il va dona unei institutii din zonele afectate de inundatii. Pe de alta parte, senatorul democrat a reluat ideea ca va sustine modificarea Constitutiei in sensul limitarii vacantei parlamentare de la trei luni, cum este in prezent, la o luna, dupa modelul Parlamentului European. In alta ordine de idei, Marius Marinescu a initiat un proiect legislativ pentru fluidizarea procesului normativ. Astfel, daca Guvernul nu raspunde la solicitarea informarii venite asupra unei propuneri legislative care implica modificarea prevederilor bugetului de stat sau a bugetului asigurarilor sociale de stat, in termen de 60 de zile de la data solicitarii informarii, se considera ca Guvernul sustine propunerea legislativa pentru care s-a solicitat informare.


(438 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Nicoleta Nicolae


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

La Parlament, Mosul vine cu masini noi! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30165791511536 seconds.