Joi, 08 Decembrie 2005 - 09:17 AM Aleg.RO: Senatorilor si deputatilor nu le mai ajunge Casa Poporului

Publicat de: Raluca DUMITRIU, Dor

Gândul Un adevarat scandal sta sa izbucneasca în aceste zile între deputati si senatori . Acestia din urma sunt nemultumiti de faptul ca, în momentul în care s-au mutat în Palatul Parlamentului, colegii lor nu le-au alocat mai mult spatiu pentru a-si desfasura activitatea. Ei fac, acum, presiuni pentru a capata doua dintre etajele cladirii,  plus unul din restaurantele care au fost construite aici.  Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a explicat ca, dupa protocolul semnat între cele doua Camere, Senatul ar trebui sa primeasca în Palatul Parlamentului parterul, subsolul, etajul opt , dar si restaurantul ?Rustic?. Potrivit lui Dan Vasiliu, senatorii s-au plans ca ?bucataria e mai proasta si mai scumpa la deputati? si ca vor sa aiba restaurantul lor.
?Revendicarile? acestora au atras imediat protestul vehement al deputatilor. La sedinta de ieri a conducerii Camerei, membrii Biroului Permanent au cazut de acord sa ramana uniti, indiferent de partidul pe care-l reprezinta, în hotararea de a nu ceda ?pretentiilor? senatorilor. Ceea ce a pus capac rabdarii deputatilor a fost solicitarea de a trece în ?curtea? acestora Restaurantul ?Rustic?. Ei au sarit ca arsi în momentul în care au aflat ca senatorii vor sa se foloseasca în mod exclusiv de restaurant. ?Da? ce, noi avem raie?!?, a replicat unul dintre membrii Biroului, potrivit unor surse parlamentare. La finalul sedintei, presedintele Camerei a recunoscut ca la nivelul institutiei pe care o conduce exista o ?mare nervozitate?. ?Palatul Parlamentului este destul de mare, dar întotdeauna va aparea o structura în plus, o comisie în plus. Aceasta convietuire cu Senatul, în aceeasi cladire, creeaza unele probleme, dar avem si unele avantaje?, a adaugat Nastase, fara a da vreun exemplu din aceasta ultima categorie.
Pentru a nu amplifica si mai mult conflictul, deputatii au acceptat sa aiba o discutie lamuritoare cu senatorii, desi nu intentioneaza sa cedeze nici un centimetru patrat în plus fata de ceea ce s-a convenit initial. Adrian Nastase a precizat ca a cerut deja Secretariatului general al Camerei un material ?foarte exact? privind spatiile utile folosite de senatori si deputati. ?Trebuie sa vedem care este efectiv situatia si suprafata utila pentru fiecare dintre Camerele legislative si spatiul ce revine fiecaruia dintre functionarii parlamentari de la Camera Deputatilor si de la Senat, pentru a stabili daca este necesar sa echilibram cumva lucrurile sau daca este nevoie de masuri suplimentare?, a aratat Nastase. Desi, prin aceste afirmatii, a vrut sa demonstreze ca nu cunoaste cu precizie cum a fost distribuit spatiul în Palatul Parlamentului, încercand sa lase astfel loc unor eventuale negocieri, presedintele Camerei s-a dat de gol în urmatoarea secunda: ?Pentru 1.800 de persoane care îsi desfasoara activitatea la Camera Deputatilor exista 260 de birouri, în timp ce Senatul are deja peste 200 de camere pentru 600 de persoane?.

Chestorul Senatului, Paul Pacuraru, a insistat si el ca toate divergentele trebuie rezolvate în Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere.


(419 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Raluca DUMITRIU, Dor


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Senatorilor si deputatilor nu le mai ajunge Casa Poporului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3335280418396 seconds.