Joi, 08 Decembrie 2005 - 08:13 AM Aleg.RO: Proiect finanțat de PHARE în Dâmbovița

Publicat de: Alexandra DAMIAN

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/Phare.bmp" align=left vspace=5>Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița va derula, începând de anul viitor, proiectul „Centrul de servicii comunitare ‘Floarea Speranței’ Pucioasa” - Reforma în sectorul protecției persoanelor cu disabilități. Acesta are în vedere restructurarea Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa. Proiectul, care se va derula pe o perioadă de 18 luni, va beneficia de finanțare PHARE nerambursabilă în valoare de 419.907 Euro, restul de 16,5% din costurile totale (502.995 Euro), și anume 83.087 Euro reprezentând contribuția Consiliului Județean Dâmbovița. Acesta se obligă să finanțeze serviciile Centrului Pucioasa pe o perioadă de trei ani după închiderea contractului de finanțare nerambursabilă.

Pentru ducerea la îndeplinire a proiectului, DGASPC se obligă să înființeze un Serviciu de locuințe protejate în orașul Pucioasa, cu 8 locuințe, dar și un Centru de zi pentru persoanele cu handicap din localitate. Aici se vor oferi servicii alternative la instituționalizarea persoanelor cu handicap.

Grupurile țintă ale proiectului „Centrul de servicii comunitare ‘Floarea Speranței’ Pucioasa” sunt reprezentate, în primul rând, de cei 93 de beneficiari actuali ai centrului, persoane vârstnice cu și fără certificate de handicap, dar și de 20 de beneficiari ai centrului de zi - persoane cu handicap din orașul Pucioasa.

Partenerii Direcției Generale de Asistență Sociala si Protecția Copilului Dâmbovița în ducerea la îndeplinire a proiectului sunt Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița (prin organizarea burselor de locuri de muncă pentru persoane cum handicap) și Primăria orașului Pucioasa.


(337 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alexandra DAMIAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Proiect finanțat de PHARE în Dâmbovița | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33818197250366 seconds.