Luni, 05 Decembrie 2005 - 07:51 AM Aleg.RO: O investitie de 2 milioane de euro ? blocata de consilierii din Suceava ai Aliantei D.A. si PRM

Publicat de: ---

Gândul O investitie de doua milioane de euro în municipiul Vatra Dornei a fost blocata de consilieri ai Aliantei D .A. si ai PRM, care s-au opus aprobarii unui proiect de hotarare privind organizarea unei licitatii pentru concesionarea unei suprafete de 4.500 de metri patrati pentru un supermarket.
Primarul din Vatra Dornei, Constantin Hutanu, a declarat ca municipiul-statiune are nevoie de un supermarket modern, unde atat localnicii, cat si zecile de mii de turisti care vin anual în zona sa se poata aproviziona, dar ca, ?din cauza intereselor personale?, consilieri ai Aliantei D.A. si ai PRM s-au opus acestui proiect. ?Unul dintre consilierii PRM, care are mai multe magazine, a spus chiar în sedinta ca aparitia unui supermarket i-ar afecta afacerile?, a afirmat Hutanu.

Primarul a spus ca astfel se poate pierde o investitie de peste doua milioane de euro care va crea si cateva zeci de locuri de munca directe. El a subliniat ca, potrivit proiectului de hotarare pe care l-a prezentat, în caietul de sarcini pentru cel care va castiga licitatia era obligativitatea refacerii bazei sportive a municipalitatii, pentru care localitatea nu are resurse financiare.

Primarul municipiului Vatra Dornei a aratat ca aparitia unui supermarket este necesara, subliniind ca peste 20 la suta din populatia municipiului face aprovizionarea de la supermarket-uri din Suceava sau Bistrita. Constantin Hutanu a mai spus ca va încerca sa convoace o noua sedinta în care sa dezbata acest proiect ?cu o sustinere din partea cetatenilor? pentru a încerca sa-i convinga pe consilierii care detin majoritatea de necesitatea investitiei.

Proiectul de hotarare fusese avizat de Comisiile de urbanism, economica si juridica si avea aprobarea Consiliului Consultativ Municipal, care are 120 de membri din toate categoriile sociale ale orasului si partidele politice. ?Am ramas surprins ca unii dintre consilierii care au votat împotriva au votat cu privirea în pamant si rosii la fata, rusinati de ceea ce au trebuit sa faca, ceea ce mi-a confirmat ca a fost un vot dirijat politic?, a mai spus primarul municipiului Vatra Dornei, Constantin Hutanu.


(433 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

O investitie de 2 milioane de euro ? blocata de consilierii din Suceava ai Aliantei D.A. si PRM | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29574799537659 seconds.