Sâmbătă, 03 Decembrie 2005 - 07:13 AM Aleg.RO: Restantierii, tinuti in suspans de RADET

Publicat de: Damian Raluca

curentul

Termenul de o saptamana acordat de RADET asociatiilor de proprietari restantiere la plata facturilor a expirat ieri . Pana in a sasea zi, din cele 123 de asociatii amenintate cu debransarea, s-au prezentat la sediul regiei cu propuneri de esalonare a datoriilor doar 11. Conducerea a anuntat ca va centraliza situatia abia luni si ca, pana in prezent, nu a luat nici o hotarare in privinta datornicilor.

La inceputul saptamanii trecute, Regia Autonoma de Distribuire a Energiei Termice Bucuresti a inceput o actiune de debransare a primelor 104 blocuri cu datorii mari la plata cheltuielilor de intretinere. La interventia primariei, demersul s-a amanat pentru sapte zile, timp in care presedintii de asociatii trebuia sa se prezinte la sediul regiei cu propuneri de esalonare a datoriilor si de predare a creantelor. "Daca nu se prezinta macar la discutii, nu neaparat cu o parte din bani, trecem la debransari", declara saptamana trecuta directorul institutiei, Virgil Ramba. Conform H.G. nr. 933/2004, furnizorii de energie termica sisteaza prestarea serviciului catre consumatorii rau-platnici, restantieri la plata facturilor pe o perioada mai mare de trei luni. In Bucuresti, in aceasta situatie sunt 123 de blocuri, unele cu datorii istorice de aproape 4 miliarde de lei, "uitate" de mai bine de 12 ani, totalul datoriilor ridicandu-se la peste 800 de miliarde de lei vechi.

Pana in penultima zi a termenului anuntat, mai putin de 10% din asociatiile vizate s-au prezentat la negocieri. "Vom lua masuri in functie de rezultatele financiare, deocamdata nu ne-am decis", a afirmat ieri Virgil Ramba.


(343 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Damian Raluca


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Restantierii, tinuti in suspans de RADET | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30869102478027 seconds.