Sâmbătă, 03 Decembrie 2005 - 07:13 AM Aleg.RO: Județul Arad se confruntă cu o criză acută de sânge

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/S/Cristian%20Stragea%20xx.jpg" align=left vspace=5>Prefectul Cristian Stragea a făcut un apel primarilor din județul Arad pentru a sprijini Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS), care se confruntă cu o criză acută de sânge. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis edililor să asigure de urgență deschiderea unor puncte de colectare a sângelui în localitățile pe care le conduc.

Astfel, Prefectura, împreună cu CTS și primăriile din Chișineu Criș, Sântana, Lipova, Pecica, Ineu, Șiria, Sebiș, Șimand și Pâncota au organizat preventiv, în scopul asigurării stocului de sânge pentru sfârșitului anului 2005 și începutul anului 2006, o caravană de donare a sângelui.

„Această campanie are, înainte de toate, rolul de a conștientiza populația asupra necesității actului benevol de donare de sânge, deoarece, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, se va vorbi despre donarea nerenumerată, adică donatorul nu va mai avea nici o facilitate în bani sau echivalentul lor.

Acesta reprezintă un deziderat greu realizabil în România economică de astăzi, necesitând foarte mult timp, bani, personal specializat expres în domeniu, dat fiind faptul că trebuie schimbată mentalitatea și educația unui popor“, a declarat Cristian Stragea.

La ora actuală la Centrul de Transfuzii Sanguine Arad se înregistrează deficiențe la toate grupele de sânge.


(296 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Județul Arad se confruntă cu o criză acută de sânge | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32678985595703 seconds.