Joi, 20 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Mircea Geoană și alaiul au trecut aproape neobservați prin centrul Bucureștiului

Publicat de: Tudorel GLĂMAN

Gândul După descinderea de săptămâna trecută din Piața Obor, Mircea Geoană a inspectat ieri corturile PSD-ului din centrul Capitalei, ca să convingă românii să susțină votul uninominal. Bucureștenii care se foiau ieri, în jurul fântânii din fața Arhitecturii și-au văzut însă liniștiți de treabă. La primul obiectiv unde a descins liderul PSD, lumea dădea de mâncare porumbeilor sau trecea în grabă spre gura de metrou.


Fetele de la cort i-au raportat, însă, șefului adunarea câtorva sute de semnături încă de la primele ore ale dimineții.

Munca de convingere de la Universitate a fost dusă cu vânzătorul de la chioșcul de ziare, doi taximetriști și o studentă ce aștepta pe cineva la metrou. Geoană le-a explicat și de ce a ales ca loc de promenadă Piața Universității, unde, în viziunea sa, acum 15 ani, România s-a despărțit în două: de o parte PSD, iar de cealaltă parte intelectualii și tinerii. Falia, a susținut actualul lider al PSD, trebuie să dispară. Și, ca să arate asta, staff-ul din jurul său era format numai din tineri.

După baia cam rece de imagine de la Universitate, liderul PSD a pornit apoi în pas vioi spre Piața Romană. Grupul format de tineretul social-democrat și ziariști a fost ignorat de trecători. Din loc în loc, Geoană se mai oprea, să facă adepți pentru votul uninominal: la un bancomat unde era coadă la scos bani, la un internet café, spre mirarea tinerilor ce-și verificau mail-urile, la librarul de la Cărturești și la pensionarii dintr-o farmacie. Ajuns la cortul din Piața Romană, a fost luat în primire de o doamnă ce era pe punctul de a-și pierde casa, deci discuția despre vot a fost abandonată. Liderul PSD și-a dus apoi subalternii la cofetărie, unde le-a explicat, la o cafea și o apă minerală, cum e treaba cu întinerirea partidului. Cu ocazia asta, i-a prezentat ziariștilor și pe noii săi consilieri: Marius Ivan, pe afaceri și economie, Remus Ștefureac, pe probleme politice, și Elena Badea, pe probleme de integrare.

În opinia liderului PSD, „tinerii care erau de stânga și au plecat în străinătate, la studii, sunt acum mult mai de stânga chiar și decât noi” și, pe cale de consecință, ei ar trebui să fie suflul nou al partidului. După discuțiile lejere de la buza galantarului cu prăjituri, delegația PSD-istă a luat calea Dorobanților, oprindu-se la cortul de racolat adepți ai uninominalului de la Perla. O țigancă aflată într-un scaun cu rotile, care are locul de cerșit la semafor, i s-a plâns de pensia mică, iar un pensionar care a lucrat pe vremuri la Hidroconstrucția s-a arătat indignat de ștergerea datoriilor Irakului către noi. În timpul „inspecției” făcute de Mircea Geoană, la corturile PSD n-am văzut pe nimeni care să-și dea semnătura pentru votul uninominal.


(628 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Tudorel GLĂMAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Mircea Geoană și alaiul au trecut aproape neobservați prin centrul Bucureștiului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32493901252747 seconds.