Miercuri, 11 Noiembrie 2009 - 06:09 AM Aleg.RO: Arad: A fost înființat un serviciu Salvaspeo pentru intervenții în subteran

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Consiliul Județean Arad a înființat și organizat Serviciul public județean Salvaspeo Arad, în urma aplicării prevederilor legii privind prevenirea accidentelor și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic, informează corespondentul AMOS News. Activitatea de salvare desfășurată va cuprinde patrularea preventivă, căutarea persoanelor dispărute în mediul subteran speologic, acordarea primului ajutor medical în caz de accidentare, evacuarea accidentaților și persoanelor decedate sau a celor dispărute și găsite, până la suprafață ori la intrarea în cavitate. Această activitate este desfășurată exclusiv de speologi care au pregătire de salvatori din mediul subteran speologic.

„Consiliul Județean Arad are în raza administrativ-teritorială 103 peșteri și avene, precum și alte forme carstice, care pot pune în pericol viața turiștilor care le vizitează. În acest sens am înființat un serviciu public județean salvaspeo, care are ca obiect de activitate prevenirea accidentelor și salvarea de vieți omenești, atât în județul Arad, cât și în județele limitrofe, dacă există solicitări”, a precizat Nicolae Ioțcu, președintele CJ Arad.

Prestarea activității de salvare din mediul subteran, la nivelul județului, este organizată pe baza unui contract civil de prestări de servicii salvaspeo, încheiat între Consiliul Județean și Asociația Speologică Speowest Arad, organizație nonguvernamentală, cu statut propriu și cu personal specializat în prevenirea accidentelor și salvarea din mediul subteran speologic.

Serviciul public județean salvaspeo Arad este asigurat de 15 persoane calificate în domeniu, persoane care nu sunt angajate ale Consiliului Județean, activitatea de patrulare, prevenire și salvare fiind executată pe bază de contracte de voluntariat, conform legii.

Membrii echipei salvaspeo Arad, primesc pentru fiecare acțiune întreprinsă o indemnizație de hrană în cuantum de 30 lei/zi/persoană, precum și decontul a 7,5 litri de carburant la 100 km parcurși în caz de intervenție.
Membrii echipei participă la acțiuni de salvare subterană, la solicitarea ISU, SMURD sau a altor instituții.


(502 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Arad: A fost înființat un serviciu Salvaspeo pentru intervenții în subteran | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.37426114082336 seconds.