Vineri, 09 Octombrie 2009 - 05:41 AM Aleg.RO: Sfântu Gheorghe: împrumut de 12. 000 de euro de la BERD

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Municipiul Sfântu Gheorghe se va împrumuta cu 12 milioane de euro de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că BERD a aprobat contractarea de către Primăria Sfântu Gheorghe a unui împrumut de 12.000 de euro, pe o perioadă de zece ani.

“Consider că este extrem de avantajoasă oferta care s-a făcut de către BERD municipiului Sfântu Gheorghe, urmând ca în Cl să se treacă acest contract, în această lună. În momentul aprobării, se va semna un precontract de împrumut, iar BERD fiind o instituție internațională, nu e nevoie de licitație”, a declarat Antal Arpad, precizând că acest împrumut reprezintă și o oprtunitate pentru angajații Primăriei Sfântu Gheorghe, care astfel vor lucra alături de specialiști europeni, pe perioada derulării împrumutului.

Potrivit primarului, dobânda împrumutului este de 3, 75 % pe șase luni, plus 1,1 procente Euribor, ceea ce va duce la o dobândă de sub 5%, existând un mecanism de reducere a dobânzii. Astfel, dobânda s-ar putea reduce cu 0,5 procente, fie în cazul îmbunătățirii ratingului de țară al României, fie prin ridicarea capacității financiare a municipiului Sfântu Gheorghe.

Banii împrumutați vor fi cheltuiți în realizarea unor drumuri și trotuare- reparații sau construirea unora noi, precum și pentru continuarea reabilitării zonei centrale din Sfântu Gheorghe și modernizarea sistemului de iluminat public.


(331 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sfântu Gheorghe: împrumut de 12. 000 de euro de la BERD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.44086909294128 seconds.