Vineri, 09 Octombrie 2009 - 05:40 AM Aleg.RO: Bulgaria deschide un consulat la Timișoara pentru a întări relațiile economice

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Bulgaria va deschide un consulat la Timișoara, în prima jumătate a anului 2010, vestul țării fiind una dintre zonele în care bulgarii sunt interesați să investească, a anunțat, joi, la Arad, Iavor Stoyanov, consulul Bulgariei la București.

Iavor Stoyanov s-a întâlnit, joi, cu autoritățile județului Arad, pentru a dezvolta relațiile economico-comerciale între cele două țări, precum și pentru a identifica problemele comunității bulgare din zonă.

„Bulgaria va deschide, în prima jumătate a anului 2010, un Consulat onorific în zona Banatului, la Timișoara. Dorim să îi dăm noului consul puteri sporite, tocmai pentru a putea stabili o punte legătură mult mai bună cu județele din zona de vest. Ideea noastră este de a colabora mult mai intens și cred că vom reuși acest lucru în momentul în care vom avea reprezentare pe zona Banatului. Suntem interesați de posibilitățile de investiție în județul Arad și pe regiunea de Vest“, a declarat Iavor Stoyanov.

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a prezentat oficialului bulgar posibilitățile de investiții la nivelul județului, în special în domeniul transporturilor și al dezvoltării relațiilor economico-comerciale.

„Este prima dată când mă întâlnesc cu partea bulgară la acest nivel. Relațiile cu Bulgaria sunt legate și de comunitatea bulgară care există la nivelul județului Arad și pe care am sprijinit-o în diferite domenii, atunci când a fost nevoie. Suntem foarte interesați de această colaborare și vom contribui la intensificarea și dezvoltarea relațiilor”, a declarat Nicolae Ioțcu.

Consulul Bulgariei la București s-a întâlnit, joi, și cu prefectul județului Arad, iar unul dintre punctele abordate a fost cel al transportatorilor români și bulgari care întâmpină aceeași problemă cu autoritățile maghiare la vămile din Ungaria și pe teritoriul acestei țări. Atât consulul Bulgariei, cât și prefectul Călin Bibarț au apreciat că în această problemă, atât autoritățile române, cât și cele bulgare, trebuie să își unească eforturile.


(348 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Bulgaria deschide un consulat la Timișoara pentru a întări relațiile economice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35308408737183 seconds.