Marți, 06 Octombrie 2009 - 05:49 AM Aleg.RO: Arad: A fost lansat un proiect de informare despre valorile culturale și turiști

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean au lansat, luni, proiectul „enciclopedicarad“, prin intermediul căruia se vor face informări despre valorile culturale, artistice și turistice ale județului, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Proiectul a fost lansat sub sloganul „o enciclopedia virtuală a valorilor ce ne înconjoară“, iar inițiatorii lui au spus că acesta are o dublă misiune.

„Pe de-o parte, proiectul își propune stimularea interesului față de artiști și personalități culturale contemporane, promovarea operelor acestora, precum și a obiectivelor turistice ale zonei. Pe de altă parte, se urmărește punerea acestor informații la dispoziția tinerilor, într-un format de comunicare modern și flexibil, într-un instrument larg folosit și accesat de aceștia, adică o enciclopedie digitală. Tot mai des utilizată în ultimii ani și în scop educațional, o astfel de enciclopedie trebuie să poată fi accesată on-line în cadrul celei mai cunoscute enciclopedii - wikipedia – dar, totodată, să poată fi solicitată și într-o formă simplificată, pe suport CD sau DVD“, a declarat Ana Maria Dumitrean, directorul Centrului Cultural Județean Arad. Valoarea proiectului „enciclopedicarad“ este de 40.000 lei.

Inițiatorii proiectului au mai menționat că au fost deja lansate on-line peste 200 de articole enciclopedice, în limbile română și engleză, urmând ca aceste date să poată fi distribuite instituțiilor partenere și pe suport DVD. „În scopul apropierii de mediul de comunicare al tinerei generații proiectul prevede lansarea unor blog-uri unde se vor putea reuni și mai multe informații grupate pe diferite teme, existând posibiliatea de a participa la discuții“, a mai precizat Ana Maria Dumitrean.

„enciclopedicarad“ prevede și organizarea unei campanii de comunicare. „Cu sprijinul autorităților locale și al Inspectoratului Școlar Județean Arad vor fi organizate prezentări și întâlniri în școlile din județ, fapt care va spori gradul de implicare al comunității rurale în desfășurarea unor astfel de inițiative“, a declarat Adrian Țolea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.


(336 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Arad: A fost lansat un proiect de informare despre valorile culturale și turiști | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52381300926208 seconds.