Sâmbătă, 09 Decembrie 2006 - 05:33 AM Aleg.RO: Liberalii fac curatenie pe platforma partidului

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Comitetul Executiv al PNL a desemnat joi seara presedintii comitetelor interimare la organizatiile cu lideri platformisti, dupa ce Delegatia Permanenta a decis suspendarea actualelor comitete si implicit a presedintilor acestora .
Vicepresedintele liberal Teodor Melescanu a anuntat ca la Caras Severin a fost desemnat deputatul Valentin Bosneag, la Botosani - subsecretarul de stat Gheorghe Ciubotaru; la Ialomita - Ludovic Orban, membru CEx, la Dambovita - senatorul Mihai Dumitrescu si la Neamt - senatorul Norica Nicolai.
Melescanu a spus ca la Sibiu si la Bistrita Nasaud, unde liderii sunt sustinatori ai Platformei Liberale, situatia va fi reglementata de filiale, fara a face alte precizari.
Vicepresedintele liberal a spus ca atributia comitetelor interimare va fi stabilirea componentei delegatiilor la Congresul exatraordinar din ianuarie. Conducerile acestor filiale vor fi stabilite dupa congres, in baza noului statut.

Adeziunile nu reprezinta semnaturi pentru PLD

Pe de alta parte, conducerea PNL afirma ca "formatiunea politica pe care grupul Stoica-Stolojan sustine ca o va infiinta nu are alti membri decat pe cei fondatori" si ca cele 11.500 de adeziuni anuntate de platformisti sunt de fapt semnaturi pentru platforma si pentru unitatea PNL, nicidecum pentru formarea unui nou partid.
"Asa cum au declarat singuri cei din grupul Stoica-Stolojan, este vorba de semnaturi pentru sustinerea unor alte demersuri: platforma si unitatea PNL", se arata intr-un comunicat de ieri al formatiunii liberale. In opinia PNL, anuntul privind cele 11.500 de semnaturi reprezinta o "noua si mare minciuna".
"Folosirea unor semnaturi in alt scop decat cel declarat initial se constituie in ilegalitate. La fel este si utilizarea pentru strangerea de semnaturi a unor formulare care nu au inscrise pe fiecare pagina capul de tabel cu datele exacte ale campaniei", considera liberalii. In comunicat se mai sustine ca "asa au facut oamenii lui Stoica si Stolojan in unele judete cand strangeau semnaturi pentru platforma si unitatea PNL, ceea ce demonstreaza ca intentia lor dintotdeauna a fost crearea unui alt partid".
Totodata, PNL avertizeaza ca, potrivit Legii partidelor, o persoana nu poate face parte in acelasi timp din doua formatiuni politice.
"In momentul in care au semnat ca membrii fondatori ai noului partid democrat, cei din grupul Stoica-Stolojan nu mai fac automat parte din PNL", conchide comunicatul.
Initiatorii Platformei Liberale au anuntat joi ca vor infiinta un nou partid politic liberal, sub denumirea "Partidul Liberal Democrat". Conform lui Theodor Stolojan, pana acum, la Platforma Liberala au aderat deja 8 organizatii judetene, 29 de parlamentari si peste 11.500 de membri PNL.

Congresul extraordinar, in ianuarie

Delegatia Permanenta a PNL a decis, totodata, organizarea Congresului Extraordinar in 12-13 ianuarie 2007, a anuntat presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, care a precizat ca Statutul formatiunii va fi modificat astfel incat Biroul Permanent Central va fi ales prin vot uninominal. El a mentionat ca va fi adoptat, de asemenea, un document programatic, care se va referi la modernizarea Romaniei postaderare.
"Al doilea subiect important de la Congres este reprezentat de alegeri. Vom dezbate si aproba, totodata, cateva modificari la Statut, printre care schimbarea modului in care se fac alegerile pentru conducerea centrala si locala. Din 2002, alegerea s-a facut la un sistem de lista. Vom reveni la sistemul de vot uninominal pentru Biroul Permanent Central", a adaugat liderul liberal. Potrivit acestuia, Biroul Permanent Central si Comitetul Executiv se vor comasa, fiind desemnata si o comisie de modificare a Statutului, care va veni cu o serie de propuneri la Congres.
Intrebat daca acest Congres mai este oportun in conditiile infiintarii Partidului Liberal Democrat, Tariceanu a spus sec: "Nu facem Congres pentru Stolojan".


(355 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Liberalii fac curatenie pe platforma partidului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28814697265625 seconds.