Vineri, 06 Octombrie 2006 - 05:50 AM Aleg.RO: Deputatilor le-au ramas echipamente si dotari de lux

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Computerele, sase televizoare cu plasma, unele piese de mobilier si o instalatie de spalat candelabre, achizitionate pentru Sommet-ul Francofoniei, vor fi folosite pentru dotarea Camerei Deputatilor si a Biroului de presa, a declarat ieri secretarul Camerei, Georgeta Ionescu .
Georgeta Ionescu considera ca presa acreditata la Camera Deputatilor este cea mai castigata in urma Sommet-ului Francofoniei, pentru ca o parte dintre computerele si televizoarele achizitionate pentru acest eveniment vor fi folosite pentru dotarea salii presei. Ea a declarat ca un televizor cu plasma dintre cele sase existente va fi montat pe holul Parlamentului in locul in care ziaristii urmaresc dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor.
Si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, va beneficia de un televizor cu plasma in biroul sau, alaturi de mobila din piele alba, achizitionata inainte de Sommet-ul Francofoniei. Biroul lui Olteanu a fost amenajat, inaintea reuniunii, pentru presedintele Frantei, Jacques Chirac.
Potrivit Secretarului general al Camerei, pentru sala in care au loc conferintele de presa va ramane un sistem performant de ilumi-nat, achizitionat cu prilejul Sommet-ului, dar si o instalatie de aer conditionat.

Cheltuielile cu intretinerea de 16.700 de lei

Oficialul Camerei a precizat ca, in urma reuniunii, au ramas in dotarea institutiei si doua videoproiectoare, 60 de microfoane, dar si piese de mobilier, respectiv mese de birou si scaune. Ea a precizat ca o parte dintre aceste dotari vor fi directionate spre comisiile parlamentare, mentionand ca trei dintre aceste comisii - cea juridica, pentru administratie publica si de buget-finante - vor face parte dintr-un program pilot, prin care se va incerca transmiterea video a dezbaterilor din comisii.
"Instalatia de spalat cande-labre (cumparata inainte de Sommet-ul Francofonie - n.r.) ne va folosi tuturor", a mai spus secretarul general al Camerei.
Potrivit Georgetei Ionescu, cheltuielile pentru canalizare, energie termica, curent electric si apa, pe durata Sommet-ului, sunt estimate la 16.700 de lei.


(384 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Deputatilor le-au ramas echipamente si dotari de lux | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2959771156311 seconds.