Vineri, 29 Septembrie 2006 - 05:49 AM Aleg.RO: Fiul deputatului PSD Tărniceru, din nou în fața instanței

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News La Judecătoria Dorohoi se va judeca astăzi procesul prin care procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare a fiului deputatului PSD de Suceava Petrică Tărniceru. Lucian Constantin Tărniceru, de 20 de ani, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. El va fi apărat în fața completului de judecată de către cei doi avocați care au fost angajați imediat după ce a fost reținut de polițiștii botoșaneni. Este vorba de fostul reprezentant al PNA în Consiliul Superior al Magistraturii, prof. univ. dr. Gheorghe Șuhan, și Cornel Ursachi, decanul Baroului de Avocați Botoșani.

Dosarul se afla în continuare în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi și urmează să se efectueze o expertiză criminalistică auto și expertiza psihiatrică a inculpatului.

Avocatul Gheorghe Șuhan ne-a declarat că, deocamadată, în dosarul în care este cercetat clientul său, anchetatorii nu au adus alte detalii în afară de declarațiile luate de la Lucian Tărniceru și de la martori.

"Noi am cerut expertizarea criminalistică auto și expertiza pshiatrică a clientului, iar aceasta ar trebui dispusă de procurorul care se ocupă de caz împreună cu comisarul Simionescu. Nu s-a făcut nimic în acest sens", a spus Șuhan. El a afirmat că ar trebui să se stabilească cu exactitate condițiile în care s-a produs accidentul, precizând că sunt încă multe întrebări în acest caz de la care așteaptă răspunsuri concrete din partea celor abilitați.

De asemenea, urmeaza ca familia lui Lucian Constantin Tărniceru să aducă înscrisuri la dosar, prin care să demonstreze că fiul lor avea probleme psihiatrice și că a fost internat de trei ori, în ultimii trei ani, la Spitalul de Neuropsihiatrie Iași.

Reamintim că fiul deputatului PSD a fost reținut, iar, ulterior, arestat în urmă cu mai bine de două săptămâni, după ce a ucis într-un accident rutier o fetiță în vârstă de opt ani, fugind de la locul accidentului. Evenimentul rutier s-a petrecut pe 10 septembrie, în jurul orei 23.00, pe raza localității Mihăileni, județul Botoșani.

Lucian Constantin Tarniceru, în varsta de 20 de ani, conducea un autoturism cu viteza excesivă și a pierdut controlul volanului, intrând pe un drum închis circulației rutiere. Autoturismul condus de Lucian Tarniceru a lovit o fetiță de opt ani care traversa strada împreună cu mama ei. În urma impactului extrem de violent, fetița a murit în numai câteva minute. Șoferul și-a continuat drumul, fiind oprit la scurt timp de un echipaj al Politiei de Frontiera Siret.

Etilotestul a arătat că fiul senatorului PSD Tărniceru avea o alcoolemie de 0,0 9 la mie în aerul expirat și o o alcoolemie de 0,25mg/l în sânge. Lucian Constantin Tărniceru este acuzat de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. Lucian Tărniceru era student în anul doi la Facultatea "Dimitrie Cantemir" din București.

"Conducătorul auto avea viteză excesivă și din cauza neatenției a intrat cu autoturismul pe un sector de drum închis circulației rutiere, unde a acroșat fetița", a declarat, a doua zi după producerea accidentului, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Constantin Vieru.

Constantin Tărniceru a fugit de la locul accidentului și a fost prins de polițiștii de frontieră de la Siret, cu ajutorul aparatului de termoviziune. Ei spun că mașina era avariată și fără numere de înmatriculare.

Cazul a fost preluat de polițiștii de la Botoșani. Fiul deputatului PSD de Suceava nu este la prima ispravă. Mandatul de arestare respectiv expira exact în ziua în care Lucian Constantin Tărniceru avea termen într-un alt proces, în care este acuzat de viol.
Dosarul în care este judecat la Vatra Dornei Lucian Tarniceru include, pe lânga cele trei violuri comise în 2004 și 2005, sechestrarea tinerelor pe care le-a supus la perversiuni sexuale, răspândirea de materiale cu conținut obscen și furtul din sediul unei societăți comerciale.

Procurorul Irina Izabela Ciobanu a declarat că cercetările au fost demarate în ianuarie 2005, când o fata s-a prezentat la Poliția din municipiul Vatra Dornei și a reclamat că a fost violată de Lucian Constantin Tărniceru. La scurt timp, alte două victime au venit și ele la poliție și au spus că au fost violate de odrasla pesedistului, dar și de alți doi amici de-ai săi. Cei trei sunt acuzați că aduceau fete acasă la Tărniceru sau la ceilalți doi indivizi, unde le sechestrau și le violau. Scenele erau filmate și apoi ”distribuite” în grupul lor. Fiul demnitarului a fost internat în Spitalul de Psihiatrie Iasi.

Șirului infracțiunilor asociate numelui lui Tărniceru i se adaugă furturi din mai multe mașini din Pojorata, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, ce l-a costat pe Lucian opt luni de inchisoare, dar cu suspendare. Ultima ispravă a lui Lucian Tărniceru este uciderea micuței Evelina Bîlbă, fetița de opt ani din Mihăileni, Botoșani, pe care a călcat-o cu masina pe o uliță din sat, chiar în fața casei acesteia.

Astfel, la numai 20 de ani, Lucian Tarniceru, care se afla în Penitenciarul Botosani, este cercetat penal pentru a treia oară.

Instanța din Dorohoi a decis arestarea lui Lucian Tărniceru pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului pentru 29 de zile însă judecătorii de la Tribunalul Botoșani au redus perioada de arest preventiv de la 29 de zile la nouă zile pe motiv că Lucian Tărniceru era învinuit și nu inculpat în acest caz. Judecătoria din Dorohoi a decis pe 18 septembrie apoi prelungirea mandatului de arestare cu încă 15 zile, decizie ce a fost atacată cu recurs pe 20 septembrie, la Tribunalul Botoșani și respinsă ca nefondată de instanță. Cele 15 zile urmau să expire pe 2 octombrie, însă, procurorii au cerut din nou prelungirea mandatului de arestare. Instanța din Dorohoi va decide, astăzi, dacă fiul deputatului PSD va rămâne sau nu în arest.


(300 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Fiul deputatului PSD Tărniceru, din nou în fața instanței | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34715700149536 seconds.