Sâmbătă, 27 Mai 2006 - 05:59 AM Aleg.RO: Bacău: Senatorii sunt revoltați de noul statut

Publicat de: Diana OPRESCU

AMOS News Conform noului statut al parlamentarului, senatorii vor trebui să meargă la casieria Camerei de care aparțin să ridice banii pentru cheltuielile de personal, plata facturilor la utilități și telefonie mobilă. Apoi, semnând o declarație pe propria răspundere, senatorii vor colecta o sumă care să acopere cheltuielile de întreținere cu sediul cabinetului senatorial, protocolul, dar și decontul benzinei. Senatorul Ilie Ilașcu spune că ar fi preferat varianta veche, tocmai ca să nu existe suspiciuni în ceea ce privește deconturile de acest tip. „Va fi și mai mult de umblat, dar mai e și chestia asta, când vezi un parlamentar cu bani cash în mână, imediat devii suspicios.

Sunt bani luați pe propria răspundere și în mod normal ar trebui ca oamenii să te creadă pe cuvânt când spui cât ai cheltuit. Pentru că, dacă nu crezi un parlamentar, atunci pe cine să mai crezi.? Dar oricând poți fi suspectat că poate nu ai cumpărat atâtea cartușe pentru imprimantă sau nu ai consumat atâta benzină. Mai bine era înainte, dar ce să facem. Eu nici nu am fost la vot, că eram plecat din țară”, ne-a declarat cam supărat senatorul Ilașcu.

Acesta este puțin îngijorat și de felul cum va trebui să se descurce cu facturile și cu plățile. I se pare chiar suficient de complicat încât să fie nevoie de cursuri. „Nu am făcut niciodată așa ceva, nu aveam grija asta. Acum cred că trebuie să facem și cursuri pentru asta. Vor învăța mai întâi probabil cei de la contabilitate, că nici cei de la Senat nu au mai lucrat așa. Am înțeles că vor simplifica cu salariile. Să mă duc eu să plătesc taxe și impozite? Nu știu, nu mi se pare bine.”, recunoaște Ilie Ilașcu.

Nici senatorul democrat Cristi Cucuianu nu se împacă prea bine cu noul statut. „Statul parlamentarului a fost votat în plen comun, senatori și deputați. Și Comisia a fost tot una mixtă, dar cum numărul de deputați a fost dublu față de cel de senatori, cred că deputații și-au impus punctul de vedere. Este o bătaie de cap în plus, angajații primeau salariile pe card, acum trebuie să merg eu la casierie să îi ridic, facturile se duc acolo la decont, înainte era totul centralizat. Era mai simplu, dar dacă așa trebuie...”, ne-a declarat senatorul.

Senatorul Ioan Aron Popa recunoaște că este o bătaie de cap în plus toată această poveste, dar, în același timp, adaugă că se numără printre senatorii care nu se sperie de facturi, pentru că lucrează suficient cu acte și deconturi. „Pentru mine este mai ușor, că sunt economist și sunt învățat cu facturile. Dar cu siguranță este o bătaie de cap în plus. Este mai bine așa cum este acum, dar... Părerile au fost împărțite. Unii au vrut să aibă mai multă libertate în cheltuieli”, a mai explicat liberalul.

Senatorul PSD, Ioan Moraru este neutru în această poveste. Admite că procedeul va fi puțin mai complicat, dar nu pare să se cramponeze prea mult de noua situație. „Noi am discutat la grup. Se lucrează la stabilirea unor instrucțiuni, pentru că nu s-a mai făcut așa ceva la Senat și este nevoie de norme. S-ar putea să fie ceva mai complicat, dar dacă deputații se descurcă de atâta timp cu procedura aceasta, ne vom descurca și noi”, a încheiat senatorul PSD.


(439 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Diana OPRESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Bacău: Senatorii sunt revoltați de noul statut | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28808689117432 seconds.