Miercuri, 15 Martie 2006 - 06:35 AM Aleg.RO: Un deputat PSD cere analiza activității ISJ Bacău

Publicat de: Diana OPRESCU

AMOS News Deputatul de Bacău Gabriel Vlase a trimis o interpelare Ministrului Educației prin care semnalează o posibilă demitere politică a unui director de la o școală din județ. Parlamentarul PSD a mai criticat și în trecut activitatea lui Radu Ababei, inspector general la ISJ Bacău. Deputatul Vlase considera ca asocierea si apatenenta la un partid politic este libera. "Se pare că unii din subordonații dumneavoastră din teritoriu nu sunt de acord cu egalitatea în fața legii", ii reproseaza liderul PSD lui Mihai Hardau. Iar exemplul vine din interpelarea sa:

"... Doamna Florica Trandafirescu este directorul Scolii Generale nr.1 din comuna Valea Seaca din anul 2003. Atunci o brigada de indrumare si control a constatat deficiente in activitatea directorului Mihai Burchi, care a si fost destituit.

La inceput aceasta a activat ca interimar, insa ulterior a sustinut concurs pentru ocuparea acestei functii. Lucreza in invatamânt de 35 de ani, are studii superioare, este pofesor gradul I, are atestat in managementul educatiei si un contract managerial cu Inspectoratul Scolar pâna in anul 2008.

In plus, de anul trecut, a reusit sa includa scoala intr-un program PHARE. De când este director doamna Florica Trandafirescu a incercat si a reusit sa dea o alta infatisare scolii. A schimbat mobilierul si a introdus apa in unitatea de invatamânt.

Se pare ca aceste „realizari“ nu-i sunt de prea mare folos managerului Florica Trandafirescu. Pe baza unei anonime (!?) prin care se aduce la cunostinta Inspectoratului Scolar ca nu-si face datoria, acesta a initiat un control care a analizat activitatea acesteia si a fost anuntata ca au fost gasite mai multe deficiente. I s-a dat termen sa indrepte lucrurile, pe care l-a respectat.

Desi a crezut ca lucrurile s-au lamurit, la inceputul acestei saptamâni doamna Florica Trandafirescu a avut parte de o supriza soc. Daca la controalele anterioare i s-au reprosat tot felul de nimicuri, acum inspectorul teritorial care a calcat pragul unitatii de invatamânt a fost mai mult decât direct.

Doamna Trandafirescu afirma ca „Domnul Zaharia mi-a zis in fata ca ar fi bine sa aleg formula cea mai simpla: sa-mi dau de buna voie demisia, ca altfel va face un control care se va finaliza tot cu demiterea mea. Deja in scoala se vorbeste ca voi fi inlocuita de profesorul Burchi, cel care a fost schimbat pentru activitate necorespunzatoare in anul 2003“.

Mentionez faptul ca Mihai Burchi a devenit din vara anului trecut membru al PNL si, in plus, este profesor de Educatia Fizica, specialitatea inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean, Radu Ababei.

Insa surpriza cea mai mare o reprezinta afirmatia Inspectorului General Scolar Radu Ababei care afirma ca „Am discutat cu inspectorul Zaharia despre cele intâmplate la scoala din Valea Seaca pentru lamurirea acestei probleme. Din câte am inteles, nu i-a spus doamnei directoare sa-si dea demisia. Doar i-a sugerat sa faca acest lucru, pentru a nu fi pusa in postura de a fi demisa“, isi incheie deputatul PSD "depozitia".

Gabriel Vlase a solicitat un raspuns in scris ministrului Mihai Hardau.


(407 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Diana OPRESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Un deputat PSD cere analiza activității ISJ Bacău | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29510593414307 seconds.